Gijzeling Carrefour Vorst afgelopen - verdachte 'kampte met psychische problemen'

19/10/16 om 01:08 - Bijgewerkt om 01:07

De verdachte van de gijzeling in Vorst is de zoon van een schepen van de gemeente. De jongeman kampt volgens zijn vader met psychische problemen. Dat schrijven de kranten van SudPresse, die burgemeester Marc-Jean Ghyssels als bron citeren.

Gijzeling Carrefour Vorst afgelopen - verdachte 'kampte met psychische problemen'

Carrefour Supermarket in Vorst © BELGA

Ahmed Ouartassi (PS), de schepen van Sport en Naschoolse activiteiten, legde volgens de kranten dinsdagavond tijdens de gemeenteraad een verklaring af. Hij "sprak zijn diepe ontsteltenis uit over de daden van een van zijn vier kinderen, die volgens hem al jaren lijdt aan psychologische problemen", aldus burgemeester Marc-Jean Ghyssels, die geen verdere commentaar gaf over de zaak.

Een man gewapend met een mes gijzelde een onbekend aantal mensen in een Carrefour Market in de Alsembergesteenweg in Vorst. Speciale eenheden van de politie waren snel ter plekke. De man gaf zich uiteindelijk over. Er vielen geen gewonden. Volgens enkele media ging het om een uit de hand gelopen overval maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Het parket geeft woensdag meer uitleg.

Psychologische opvang

In het ziekenhuis Molière Longchamps in Vorst kregen een dertigtal personen - gegijzelden en andere betrokkenen - psychologische begeleiding.

Volgens communicatieverantwoordelijke Françoise Giblet hadden de patiënten posttraumatische stress, zonder fysieke letsels. "De personeelsleden waren het zwaarst aangedaan", aldus Giblet. De patiënten kregen de mogelijkheid om hun verhaal te doen en kregen psychologische steun. De helft van hen ging daar op in. Een vijftiental patiënten had daar geen nood aan, en zullen woensdag opnieuw gecontacteerd worden met de vraag of ze dat ondertussen wel willen doen.

"Het doel is om de mensen die niet meteen de nood hebben om te praten, niet onder druk te zetten", aldus de woordvoerster nog. "Het gaat om een situatie waarop ziekenhuizen voorbereid zijn. We hebben protocols die we in gang kunnen zetten."

(Belga/JH/RR)

Onze partners