Gevangenis Vorst: Oplossing overbevolkingsprobleem blijft uit

02/04/12 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:27

Er is nog geen oplossing voor het overbevolkingsprobleem in de gevangenis van Vorst. De cipiers blijven druk uitoefenen met stiptheidsacties.

Gevangenis Vorst: Oplossing overbevolkingsprobleem blijft uit

© Belga

De cipiers van de gevangenis in Vorst voeren nog steeds stiptheidsacties. Daarmee klagen ze de aanhoudende overbevolking in de gevangenis aan. "Voor de overbevolking heeft de overheid nog geen begin van oplossing aangereikt. Daarom blijven we voort actievoeren", aldus Luc Neyrinck, nationaal secretaris van ACV Openbare Diensten.

Overbevolking

Verschillende juridische organisaties trokken eerder al aan de alarmbel over "de dramatische toestand" in Vorst. Samen met onder meer de Ligue des Droits de l'Homme riepen ze de minister van Justitie, Annemie Turtelboom, op om snel met een oplossing te komen. Toch blijft de situatie van overbevolking voorlopig aanhouden.

"Terwijl er maar plaats is voor 402 gedetineerden, zitten er nog altijd zowat 740 mensen opgesloten. De stiptheidsacties, die ook gesteund worden door de liberale en socialistische bonden, gaan voort", benadrukt Neyrinck.

Voorzitter Brusselse rechtbank en onderzoeksrechters plannen werkbezoek

De voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg, Luc Hénart, zal in de komende dagen samen met enkele Brusselse onderzoeksrechters een bezoek brengen aan de gevangenis van Vorst. "Wettelijk zijn de onderzoeksrechters verplicht elke maand de gevangenis te bezoeken om de leefomstandigheden van de gedetineerden na te gaan," zegt rechtbankvoorzitter Hénart, "maar dit bezoek kadert niet in die wettelijk plicht en komt er
speciaal na de berichtgeving over de problemen in Vorst." (Belga/INM)

Onze partners