Geschorste schooldirecteur dient klacht in tegen Homans

22/09/15 om 00:20 - Bijgewerkt om 08:19

Eddy Desmet, de schooldirecteur uit Ronse die preventief geschorst werd voor een mail aan Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA), heeft klacht neergelegd bij de Privacycommissie. Hij verwijt Homans onder meer dat ze een persoonlijke e-mail publiek heeft gemaakt.

Geschorste schooldirecteur dient klacht in tegen Homans

Minister van Huisvesting Liesbeth Homans (N-VA) © BELGA

Dat heeft Eddy Desmet zelf meegedeeld en het is bevestigd door de Privacycommissie.

Desmet stelt in zijn klacht dat hij zijn e-mail van thuis uit en via zijn private e-mailadres verstuurd heeft. De informatie die naar de pers werd gelekt, stemt volgens hem bovendien niet overeen met de inhoud van de e-mail. "Liesbeth Homans gaf er een erg ruime interpretatie van, met de duidelijke intentie om mijn persoon schade te berokkenen".

De mail van de schooldirecteur had vorige week voor enige commotie gezorgd. De schooldirecteur zou de N-VA met nazi's hebben vergeleken. Ook zou Desmet hebben geschreven dat N-VA-ers niet welkom zijn in zijn basisschool.

Afwijkend?

Hij had de mail verstuurd nadat Homans had laten verstaan dat vluchtelingen met een eigen woning in hun thuisland hier geen recht hebben op een sociale woning, een uitspraak die de minister later wat bijstuurde. Desmet werd donderdag door GO!, het onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, preventief geschorst als schooldirecteur. De N-VA-afdeling van Ronse had ook al aangegeven een klacht in te willen dienen tegen hem.

De bewuste mail werd vorige week in Dag Allemaal gepubliceerd, in de marge van een interview met Homans. De directeur zei toen al dat de in Dag Allemaal verschenen mail afwijkt van de mail dat hij verstuurd had. Dt wordt nu door GO! onderzocht.

(Belga/RR)

Onze partners