Gerolf Annemans wordt nieuwe Vlaams Belang-voorzitter

10/11/12 om 04:38 - Bijgewerkt om 04:38

Het partijbureau van het Vlaamse Belang gaat maandag achter Annemans als nieuwe voorzitter staan. De zaak is daarmee nu al zo goed als beklonken, want zo is hij de enige kandidaat.

Als alles goed gaat, bekrachtigt een congres van Vlaams Belang half december de kandidatuur van Gerolf Annemans om Bruno Valkeniers als voorzitter op te volgen. Volgens De Standaard en Het Nieuwsblad zal het partijbestuur maandag de kandidatuur van Gerolf Annemans als consensusfiguur steunen.

Drie sollicitaties

Nadat het Vlaams Belang bij de jongste verkiezingen een flinke tik kreeg, werd de procedure voor het vinden van een nieuwe partijvoorzitter vervroegd. Bruno Valkeniers besloot niet voor een nieuwe termijn te gaan. Ook Filip Dewinter haakte af wegens een slechte uitslag in Antwerpen.

De extreemrechtse partij ontving tot dusver drie sollicitaties: senator Bart Laeremans, Vlaams parlementslid Chris Janssens en kamerlid Gerolf Annemans. Maar de eerste twee kandidaten wekten weinig begeestering. Bovendien concludeerde de Vlaams Belang-leiding dat er in stormachtige tijden maar beter een ervaren rot aan het hoofd van de partij komt.

Geen andere kandidaten

Maandag beslist het partijbestuur volgens de Corelio-kranten dan ook dat alleen Annemans zich op 1 december voor de partijraad aanbiedt. Twee weken later moet een partijcongres die keuze bekrachtigen. Als consensuskandidaat moet Annemans de partij doorheen de cruciale

verkiezingen van 2014 loodsen. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners