'Gerechtelijk onderzoek na klachten over Optima'

16/10/14 om 04:22 - Bijgewerkt om 04:22

Er loopt een gerechtelijk onderzoek tegen de bekende vermogensplanner Optima. Het onderzoek werd geopend nadat families die zich door Optima bedrogen voelden, klacht hebben neergelegd.

'Gerechtelijk onderzoek na klachten over Optima'

© Belga

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Optima, met hoofdzetel in Gent, is de marktleider in financiële planning. Maar enkele families zijn niet te spreken over de diensten van de vermogensplanner. Eén familie zag 40 procent van haar startkapitaal in rook opgaan, terwijl ze dacht kapitaalbescherming te genieten. De families hebben ook vragen bij de beleggingsverzekeringen die Optima hen aanbood via de Luxemburgse levensverzekeraar Lombard International Insurance. Hun advocaten stellen in de klacht ook juridische vragen bij de manier waarop Optima fondsen beheert, profielen van klanten opstelt en zijn klanten informeert.

De Gentse onderzoeksrechter Jacques Poppe laat de klachten onderzoeken door speurders van de federale gerechtelijke politie.

Bij Optima reageert bestuurder Jo Viaene dat het bedrijf "nog niet op de hoogte is van een strafdossier bij een onderzoeksrechter".

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners