Gerecht onderzoek dubieuze sponsorprojecten van Belgacom

24/01/12 om 07:03 - Bijgewerkt om 07:02

Justitie richt zich op vier verschillende projecten van overheidsbedrijf Belgacom. Onder andere het tennistornooi Ethias Trophy en Justine Henin wekken argwaan.

Het parket van Bergen heeft een vooronderzoek geopend naar enkele dubieuze sponsoractiviteiten van Belgacom. Topman Didier Bellens zou er politieke steun mee zoeken. Dat meldt De Morgen.

Justitie richt zich hierbij op vier verschillende projecten van het overheidsbedrijf. Het gaat om het tennistornooi Ethias Trophy, de voetbalclub Bergen, het 'Festival International du Film d'amour' en Bergen 2015 Culturele Hoofdstad van Europa.

100.000 euro voor Yachtclub waar Bellens' zeilboot ligt

Uit onderzoek van De Morgen blijkt dat Belgacom de voorbije jaren wel meer opmerkelijke sponsordeals heeft afgesloten. Zo kan de Yachtclub in Nieuwpoort, waar de zeilboot van Bellens ligt, rekenen op 100.000 euro gespreid over vijf jaar. Justine Henin kreeg twee maanden nadat ze definitief gestopt was met tennissen een sponsorcontract van 375.000 euro per jaar.

De afdeling sponsoring van Belgacom, die een budget beheert van 12,8 miljoen euro per jaar, was tot haar ontslag halverwege vorig jaar het domein van de omstreden Concetta Fagard. (Belga/SD)

Onze partners