Gent verdedigt zich in zaak-Bracke

13/04/11 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

De stad Gent zegt dat haar dienst burgerzaken geen enkele fout maakte bij de woonstvaststellingen ten huize Siegfried Bracke.

Gent verdedigt zich in zaak-Bracke

© Belga

De N-VA'er verklaarde dinsdag dat hij zich politiek geviseerd voelde door die twee controles, maar burgemeester Daniël Termont (SP.A) zegt woensdag dat die twee bezoeken van de wijkagent nodig

waren omdat hij en zijn vrouw zich met twee maanden verschil inschreven.

"Er zijn twee woonstvaststellingen gedaan bij Siegfried Bracke", verduidelijkt Daniël Termont. "Een eerste woonstvastelling ging door in december omdat hij zich op 3 december in de stad vestigde. Op 23 maart ging de wijkagent een tweede keer langs, omdat zijn vrouw haar begin februari in de stad vestigde."

Sinds juli 2010 is er na elke woonstvastelling nog een hercontrole ingevoerd om fraude aan te pakken. "Tijdens die hercontrole wordt er nagezien of de woning voorzien is van energie, of er sanitair is, kledij aanwezig, voedsel, enzovoort. Om het gezin niet nodeloos te storen werd die hercontrole uitgevoerd samen met de woonstvaststelling van zijn vrouw, dus eigenlijk kreeg hij nog een controle te minder in plaats van één te veel."

Onderbroekenhumor

Termont zegt wel dat hij verder geen tijd meer wil verliezen aan de kwestie. "De profileringsdrang van meneer Bracke is blijkbaar zodanig groot dat het een zaak van onderbroekenhumor wordt".

Diensthoofd burgerzaken Katie Van Cauwenberge, die in de blog van Bracke geviseerd wordt als lid van de SP.A-afdeling van De Pinte, zal steun krijgen van de stad als ze een klacht indient wegens laster en eerroof. "Maar ik ga me daarover nog beraden. Ik heb geen zin om veel te procederen, maar anderzijds kan ik dergelijke beschuldigingen niet naast me neerleggen. Een ambtenaar persoonlijk aanvallen en vals beschuldigen is een stap te ver." (Belga)

Onze partners