Genkse school kent gebuisde studente alsnog A-attest toe

16/11/12 om 00:17 - Bijgewerkt om 00:17

Het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk heeft de leerlinge die naar de Raad van State getrokken was nu toch een A-attest gegeven. Anders moest ze een dwangsom van 1250 euro per dag betalen.

De 17-jarige, dislectische studente was het er niet eem eens dat ze eerste een C-attest gektregen had en stapte naar het gerecht. De Raad van State legde de school vervolgens een dwangsom van 1.250 euro per dag op indien een A-attest uitbleef.

Verstrekkende gevolgen

Schooldirecteur Freddy Verpoorten lichtte de beslissing toe op de VRT-radio. "Als een hoog rechtscollege zoals de Raad van State je oplegt om iets te doen, dan doe je dan. Of daar nu al dan niet een dwangsom aan vasthangt, vind ik eigenlijk naast de kwestie."

Dat de Raad van State zich over een deliberatie uitspreek, vindt Verpoorten vreemd. "Het is zonder voorgaande dat de Raad van State zich in de plaats stelt van de delibererende klassenraad. Ik kan mij voorstellen dat dit verstrekkende gevolgen kan hebben."

De Raad van State "heeft het laatste woord" om te oordelen over een "leerling die ze niet kent" of nooit gedurende het schooljaar in de les gezien heeft, besluit schooldirecteur Verpoorten.

Ontevreden

Topvrouw Mieke Van Hecke van het katholiek onderwijs vreest niet dat dat ontevreden leerlingen nu massaal naar de Raad van State zullen trekken, zei ze op de radio. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners