Geknoei Vlaamse regering blokkeert tientallen bouwwerven

17/01/14 om 04:51 - Bijgewerkt om 04:51

Tientallen werven liggen stil doordat de Vlaamse regering blijft blunderen met de uitvoering van haar grote projecten. Dit keer is het de Raad van State die Vlaanderen op de vingers tikt.

Geknoei Vlaamse regering blokkeert tientallen bouwwerven

Kris Peeters © Jef Boes

Bij de projecten die stilligen zijn kleppers als de hoogspanningslijn voor windmolens voor de kust, Nieuw Zurenborg in Antwerpen en de op- en afritten van de E40 in Jabbeke. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Onder andere spoorwegbeheerder Infrabel wacht op de Vlaamse regering, die de knoop moet doorhakken over de ontsluiting van de haven van Antwerpen per spoor. "Wij kunnen ons ondertussen alleen maar constructief opstellen", zegt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken.

Samen met Infrabel moeten nog tientallen andere bouwheren langer geduld oefenen. Voor de derde keer op rij wordt de Vlaamse wetgever teruggefloten in een poging om dergelijke grote projecten sneller te doen gaan. Deze keer doet de Raad van State dat.

Volgens Bernard Vanheusden, professor milieurecht aan de UHasselt, zijn de meerderheidspartijen aan het knoeien en laten ze dat best grondig onderzoeken. "Het probleem is dat er onvoldoende inspraak van de burger blijft in de bouwplannen." (Belga/TV)

Onze partners