Gekibbel tussen Open VLD en PS over benoemingen

04/05/12 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

De PS is boos op Van Quickenborne omdat die talmt met de benoeming van Jean-Marc Delporte als hoofd van de Rijksdienst voor Pensioenen.

Gekibbel tussen Open VLD en PS over benoemingen

© Reuters

PS-minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette heeft de benoeming van Luc Windmolders als regeringscommissaris bij bpost ongedaan gemaakt. Dat schrijven De Morgen en La Libre Belgique.

Windmolders is de kabinetschef van Open VLD-vicepremier Vincent Van Quickenborne. De PS is boos op Van Quickenborne omdat die talmt met de benoeming van Jean-Marc Delporte als hoofd van de Rijksdienst voor Pensioenen.

Delporte, van PS-signatuur, kwam als eerste uit de testen van Selor en het beheerscomité van de pensioendienst schaarde zich eensgezind achter zijn benoeming. Maar die blijft uit. Open VLD-vicepremier Van Quickenborne wil eerst een gesprek met Delporte.

Politiek spelletjeDe PS ziet het getalm van de liberale minister als een politiek spelletje, schrijven de kranten. Als tegenreactie heeft minister Magnette per koninklijk besluit beslist om de benoeming van Open Vld'er Windmolders als regeringscommissaris bij bpost ongedaan te maken. Windmolders was in januari door de regering aangeduid.

Van Quickenborne: 'De procedure loopt'

Voor de aanvang van het kernkabinet ontkende Open VLD-vicepremier Vincent Van Quickenborne stellig dat er sprake is van een blokkering rond de benoeming van Jean-Marc Delporte tot hoofd van de Rijksdient voor Pensioenen. "De procedure loopt, er is geen sprake van een blokkering", reageerde Van Quickenborne.

"Ik heb dit dossier geërfd van mijn voorganger Michel Daerden (PS), hij heeft een keuze gemaakt, en ik wil hier zorgvuldig mee omgaan". De Vlaamse liberaal wilde verder geen commentaar kwijt omdat het over een individueel dossier gaat.

PS-vicepremier Onkelinx stelde dat het principe eenvoudig is, en dat is dat bij de depolitisering van de administratie de beste kandidaat de functie krijgt. En de beste is diegene die alle testen als eerste is doorgekomen, luidde het. (Belga/INM)

Onze partners