Geert Bourgeois komt ten val bij actie Vlaams Belang: 'Onverantwoord en niet netjes' (video)

04/09/16 om 10:54 - Bijgewerkt om 15:11

Bij de start van de Gordel is Vlaams minister-president Geert Bourgeois gevallen toen hij op Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken botste.

Geert Bourgeois komt ten val bij actie Vlaams Belang: 'Onverantwoord en niet netjes' (video)

Geert Bourgeois valt bij de aanvang van de Gordel, bij een actie van het Vlaams Belang © VTM Nieuws

Vlaams minister-president Geert Bourgeois kwam net na de start van de Gordel-klassieker, de fietstocht van 100 kilometer door de Vlaamse Rand in botsing met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken, die samen met enkele partijleden actie voerde bij de start van het Gordelfestival. Een cameraploeg van VTM NIEUWS filmde het hele incident.

'Dat was onverantwoord en niet netjes', zei de minister-president achteraf.

'Ik had meneer Van Grieken eerder al gesproken en hij had me toen al een energiedrankje aangeboden', zei minister-president Bourgeois. 'Ik had dat toen aanvaard met een kwinkslag. Het was niet slim van hem om mij vervolgens op te staan wachten in het midden van de weg om me nog zo'n drankje aan te willen bieden. Ik was net beginnen fietsen en zat vastgeklikt in mijn pedalen en kon dus niet zomaar stoppen. Ik weigerde dat drankje dan ook aan te nemen, maar hij bleef aanklampen. Dan is er een fysiek contact geweest waardoor ik gevallen ben. Ik zeg niet dat het zijn bedoeling was om mij te doen vallen, maar het was zeker onverantwoord en niet netjes van hem.'

De minister-president hield aan de valpartij geen ernstige verwondingen over. 'Wel wat schaafwonden en interne pijn. Bovendien heb ik recent een kleine ingreep gehad aan de pink en die hechtingen waren er net uit maar nu is die wonde opnieuw opengegaan. Gelukkig ben ik heel vakkundig geholpen door de mensen van het Rode Kruis.'

'Schwalbe' volgens Van Grieken

Volgens VB-voorzitter Van Grieken reed de minister-president opzettelijk op hem af om voor het oog van de camera's een incident te creëren. Van Grieken had het daarbij over een 'schwalbe' van Bourgeois.

(Belga/SD)

Onze partners