Geens plant derde psychiatrisch centrum voor geïnterneerden

26/08/15 om 08:38 - Bijgewerkt om 08:37

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil alle geïnterneerden tegen 2019 uit de gevangenis. Dat antwoordde hij op een parlementaire vraag. Hij plant daarbij een derde Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC).

Geens plant derde psychiatrisch centrum voor geïnterneerden

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V). © BELGA

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) plant een derde Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC). Dat vernam het Laatste Nieuws.

Het nieuwe forensisch psychiatrisch centrum (FPC) in Gent - met plaats voor 264 geïnterneerden - is op dit moment bijna volzet. En ondanks de aanbesteding voor een bijkomend FPC in Antwerpen (182 plaatsen), blijven er opvangplaatsen te kort. 'Het gebouw in Antwerpen zal in de loop van 2016 in gebruik genomen worden', zegt minister Koen Geens.

'Het doel van deze centra is om in een beveiligde omgeving te zorgen voor de correcte psychiatrische behandeling. Tegelijk wordt er gewerkt aan de reïntegratie en de doorstroming van geïnterneerden naar het reguliere circuit. Er komen ook een derde FPC en twee instellingen voor langdurig verblijf van mensen met psychiatrische problemen.'(Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners