"Geen toenadering tussen onderhandelaars" (De Wever)

18/03/11 om 11:53 - Bijgewerkt om 11:53

Bart De Wever hoopt dat er tijdens de tweede ronde van koninklijk bemiddelaar Wouter Beke een toenadering komt tussen zijn partij en de PS.

"Geen toenadering tussen onderhandelaars" (De Wever)

© Belga

N-VA-voorzitter Bart De Wever zei vrijdag in De Ochtend op Radio 1 dat de toenadering tussen de partijen die onderhandelen over een staatshervorming er nog niet is, maar hij hoopt dat die toenadering er komt tijdens de tweede ronde van de opdracht van Wouter Beke.

De Wever blijft het moeilijk vinden dat de regering van lopende zaken zonder zijn partij erbij te betrekken een begroting opstelt. "We zitten geprangd tussen die lopende zaken die volwaardige zaken zijn geworden", zei De Wever. "Deze situatie is niet houdbaar voor ons. Je kan in lopende zaken niet zomaar alles doen. We zijn daarin soepel geweest, maar alles heeft zijn grenzen", zei De Wever. "Ik dacht dat de andere Vlaamse partijen blij zouden zijn met ons aanbod, maar blijkbaar onderhandelen ze liever met de PS. Ik vrees dat hierdoor de druk weg is om tot een akkoord te komen".

Eindspel begonnen De Wever meent wel dat de huidige situatie niet lang meer kan duren. "Ik denk dat het eindspel van deze onderhandelingen nu wel begonnen is", zei hij.

"Ik zie nog altijd oplossingen en weiger te zeggen dat dit een soort Chinees schimmenspel is", zegt De Wever. Hij ontkent dat de N-VA "op zijn standpunten kampeert".

De Wever is vrijdag nog in Londen waar hij donderdag ontvangen is bij de Britse conservatieve premier David Cameron. De N-VA-voorzitter zegt dat er nog internationale contacten in de pijplijn zitten, al wil hij daar voorlopig niet meer over zeggen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners