Geen tariefverhoging bij NMBS in 2015, misschien aanpassing bij piekuren

04/11/14 om 07:14 - Bijgewerkt om 07:14

De vervoersmaatschappij NMBS zal zijn tarieven vanaf februari niet verhogen. Spoorbaas Jo Cornusluit wel niet uit dat er een ander tarief komt aangepast aan de piek- en daluren.

Geen tariefverhoging bij NMBS in 2015, misschien aanpassing bij piekuren

© belga

De vervoersmaatschappij NMBS zal zijn tarieven vanaf februari niet verhogen. Dat heeft de raad van bestuur beslist, aldus de Sudpresse-kranten.

Volgens het huidige beheerscontract zijn alle verhogingen van het tarief gelinkt aan de gezondheidsindex, de werkingskosten en de stiptheid. Dit jaar zijn de voorwaarden voor een prijsverhoging niet ingevuld.

In augustus nog lag het stiptheidscijfer van de NMBS op 93 procent, maar dit cijfer zakte tot 86,1 procent tijdens de avondspits. Daarom is beslist om geen enkele wijziging door te voeren.

Nieuw beheerscontract

De NMBS onderhandelt momenteel over een nieuw beheerscontract. In dat kader heeft de vervoersmaatschappij al gevraagd om meer manoeuvreerruimte te krijgen in de bepaling van de prijs. Spoorbaas Jo Cornu sluit evenwel niet uit dat er een ander tarief komt aangepast aan de piek- en daluren. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners