Geen sanctie voor RTBF na optreden Elio Di Rupo in amusementsprogramma

24/01/14 om 19:40 - Bijgewerkt om 19:40

De Franstalige openbare omroep RTBF krijgt geen sanctie voor het optreden van premier Elio Di Rupo in het televisieprogramma Sans Chichis. Dat heeft de regulator van de Franstalige audiovisuele media CSA besloten.

Geen sanctie voor RTBF na optreden Elio Di Rupo in amusementsprogramma

Elio Di Rupo © REUTERS

De regulator van de Franstalige audiovisuele media CSA heeft besloten om de RTBF geen sanctie op te leggen voor de uitzending van het televisieprogramma Sans Chichis waarin premier Elio Di Rupo (PS) eerder deze maand te gast was. Om een evenwicht tussen de partijen te garanderen, lanceert de CSA wel een oproep aan de wetgever om de verkiezingsperiode beter te omschrijven.

Geen enkele fout

De eerste vicevoorzitter van het CSA, Pierre Houtmans, stelde vast dat de RTBF en zijn algemeen bestuurder Jean-Paul Philippot geen enkele fout kon aangewreven worden. Philippot werd eerder gehoord. Hij betoogde dat geen regels werden geschonden, maar erkende wel redactionele onhandigheid en gaf toe dat de uitzending voor 1 januari had moeten uitgezonden worden.

In een reactie stelde de RTBF met tevredenheid vast dat de CSA de openbare zender niets ten laste legt. De RTBF herinnert eraan dat de raad van bestuur voor september 2014 richtsnoeren zal opstellen om elke vorm van polemiek te vermijden over de aanwezigheid van politieke mandatarissen in programma's die niet door de nieuwsdienst worden gemaakt. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners