Geen Nieuwsblad op Zondag meer

15/02/13 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Het Nieuwsblad op Zondag verschijnt vanaf midden maart niet meer in gedrukte vorm. Vanaf half maart wordt volop ingezet op de digitale zondagskrant, op tablet of via de PC.

Geen Nieuwsblad op Zondag meer

Het Nieuwsblad op Zondag werd eind 2003 gelanceerd, onder meer via de bakker. "Dat heeft in het begin geholpen om de verkoop van Het Nieuwsblad op te krikken", zegt uitgever Gert Ysebaert. "De afgelopen jaren verlangden de lezers meer en meer dat de krant bij hen thuis werd geleverd. De lezers vonden de weg naar Het Nieuwsblad op Zondag steeds moeilijker. Daardoor stond de verkoop onder druk", zegt Ysebaert.

n het begin werden er gemiddeld 60.000 exemplaren van Het Nieuwsblad op Zondag verkocht. Nu is dat volgens Corelio nog ongeveer 35.000 exemplaren.

Digitaal

Vanaf half maart zet Corelio in op de digitale zondagskrant, op tablet of via de PC. "Het Nieuwsblad speelt hiermee in op de vraag van de lezer naar een ruime en vlotte verspreiding van de zondagskrant die overigens gratis samen met het abonnement wordt aangeboden", aldus Ysebaert.

Het Nieuwsblad lanceert voorts een gloednieuw sportmagazine Fan!. "Bovenop het vertrouwde sportaanbod krijgen de lezers van Het Nieuwsblad vanaf half maart elke zaterdag een gratis glossy magazine dat de sportbeleving centraal stelt. Fan! volgt onze sporthelden op de voet, kijkt mee achter de schermen van de topsport en brengt verhalen en informatie die je nergens anders leest", aldus Ysebaert. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners