Geen naakte ontslagen bij Defensie

15/11/14 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:25

Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) stelt wie bij Defensie werkt gerust. 'Er komen geen naakte ontslagen.'

Geen naakte ontslagen bij Defensie

© Image Globe

Wie vandaag bij Defensie werkt, mag gerust zijn, zo zegt kersvers minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) in een interview met Het Belang Van Limburg. "Er komen geen naakte ontslagen", klinkt het. Daarmee reageerde hij op de ongerustheid die de vakbonden eerder al uitten, over het kleinere personeelsbestand door de besparingen.

"Ik wil die mensen perspectief geven", zegt de minister. "Maar dat wil niet zeggen dat er niets gaat veranderen. Ik heb daar al enkele ideeën over. Zo vind ik dat mensen die carrière hebben gemaakt in het leger makkelijker toegang moeten krijgen tot andere functies op andere departementen."

Vandeput bevestigt dat de loonmassa van 1,8 miljard euro onaangeroerd blijft. Hij stelt dat we op termijn naar een klein leger evolueren, gezien de vele pensioenen vanaf 2019. Op de voorspellingen dat de besparingen het leger zal doen krimpen van 32.000 naar ongeveer 20.000 militairen, reageert hij dat hij geen voorafname op zijn langetermijnplan doet. Dat plan stelt hij voor in het voorjaar van 2015. Maandag maakt Vandeput zijn beleidsnota bekend in het parlement. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners