‘Geen misbruik door juf in Antwerpse kleuterschool De Blokkendoos’

© ImageGlobe

De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel was enkele weken geleden het decor van een ongeziene commotie.

Er zijn geen feiten van kindermisbruik gebeurd in de kleuter- en basisschool De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel. Dat bevestigen ‘verschillende zeer betrouwbare bronnen’ aan de kranten Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. ‘Niets wijst erop dat er in De Blokkendoos strafbare feiten zijn gepleegd’, zegt ook de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

Het parket wil het nieuws niet bevestigen omdat het dossier nog niet helemaal is afgerond.

Klachten

De Blokkendoos op het Antwerpse Kiel was enkele weken geleden het decor van een ongeziene commotie. Half juni was bij de politie een drietal klachten over vermeend kindermisbruik door een juf ingediend. Woedende ouders betoogden voor de school en het Antwerpse stadsbestuur zag zich genoodzaakt om de school een week voor de zomervakantie al te sluiten.

Voor de betrokken juf en de schooldirectie waren de gevolgen dramatisch. Ze ontvingen doodsbedreigingen en moesten politiebescherming krijgen.

Nu blijkt na een grondig onderzoek dat hen helemaal niets ten laste kan worden gelegd en er geen enkel kindermisbruik heeft plaatsgevonden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content