Geen GAS-boete voor 'belletje trek' in Mechelen

12/09/13 om 10:51 - Bijgewerkt om 10:53

Mechelen gaat enkele absurde GAS-boetes schrappen uit het politiereglement. 'Er komen bovendien geen GAS-boetes voor minderjarigen', stelt gemeenteraadslid Kristof Calvo (Groen).

Geen GAS-boete voor 'belletje trek' in Mechelen

Protest tegen de GAS-boetes. © Belga

Enkele absurde GAS-boeters worden uit het politiereglement van de stad Mechelen geschrapt. Ook GAS-boetes voor minderjarigen worden afgeschaft. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De werkgroep die de GAS-hervorming behandelt, staat dicht bij een akkoord. Het Nero-project waarbij minderjarigen samen met hun ouders begeleiding krijgen in plaats van een boete, blijft bestaan.

"Er komen dus geen GAS-boetes voor minderjarigen", zegt gemeenteraadslid Kristof Calvo (Groen) in Gazet van Antwerpen.

Federale GAS-wet

Daarnaast wordt het politiereglement onder de loep genomen en worden enkele absurde artikels bijgewerkt of geschrapt. Het gaat onder meer om het artikel dat 'belletje trek' verbiedt of handelaars verplicht om een half uur voor sluitingstijd een bordje met 'gesloten' op te hangen.

"Alleen de technische kant van de zaak moeten we nog verder uitwerken. Zo moeten we het akkoord nog afstemmen op de federale GAS-wet die onlangs gestemd is", aldus Calvo.

Lees meer over:

Onze partners