Geen finale voor sterke Red Panthers

De Red Panthers zijn er in Boom niet in geslaagd zich voor de finale van het Europees kampioenschap vrouwenhockey te plaatsen. Ze werden in een shoot-out met 2-0 uitgeschakeld door Duitsland. Na 70 minuten stond er 2-2 op het bord.

Ook bij de rust was de stand in evenwicht: 1-1. Duitsland kwam in de 19e minuut op voorsprong door een own-goal van Anne-Sophie De Scheemaekere, Jill Boon bracht de Panthers in de 31e minuut langszij.

In de tweede helft domineerden de Belgen. Charlotte De Vos scoorde de 1-2 in de 41e minuut. De Belgen bleven baas en kregen nog tal van kansen, maar vergaten het af te maken. Op minder dan twee minuten van het einde kregen ze het deksel op de neus toen Marie Mävers de enige strafcorner van de partij omzette.

Duitsland versus Nederland of Engeland

Zaterdag neemt Duitsland het in de finale tegen titelverdediger Nederland of Engeland op. (Belga/AVE)