Geen federaal GAS-meldpunt voor 'absurde' GAS-boetes

04/07/13 om 19:47 - Bijgewerkt om 19:47

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet is niet van plan om een federaal meldpunt in te richten voor 'absurde GAS-boetes en discriminerende en onrechtvaardige toepassingen ervan'.

Geen federaal GAS-meldpunt voor 'absurde' GAS-boetes

© Belga

Dat antwoordde ze tijdens het vragenuurtje aan Groen-senatrice Freya Piryns. Die verwees in haar vraag naar het initatief van regeringspartij CD&V voor de oprichting van een GAS-loket waar mandatarissen terecht kunnen met vragen, maar ook absurditeiten in GAS-reglementen kunnen melden. Dat toont volgens Piryns duidelijk aan dat er iets schort aan de wetgeving.

Milquet zei niet op de vraag van Piryns om dergelijk federaal meldpunt op te richten te kunnen ingaan vanwege de lokale autonomie. "Het is de gemeente zelf die zelf bepaalt welke gedragingen ze wenst te sancioneren met gemeentelijke administratieve sancties", aldus de minister. Wie niet akkoord gaat met de sanctie, kan altijd naar de politie- of jeugdrechtbank stappen.

Milquet kondigde ook aan dat er naast de uitvoeringsbesluiten ook een omzendbrief opgesteld zal worden met aanvullende inlichtingen en een antwoord op elke vraag. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners