'Geen enkele partij is onmisbaar' (Gennez)

07/07/11 om 18:37 - Bijgewerkt om 18:37

SP.A-voorzitster Caroline Gennez vindt het onverantwoord van de N-VA om 'neen' te zeggen om nog maar te beginnen onderhandelen. Haar partij is bereid om zonder N-VA rond de tafel te gaan zitten.

'Geen enkele partij is onmisbaar' (Gennez)

© Belga

SP.A-voorzitster Caroline Gennez reageert scherp op het negatieve antwoord van N-VA op de nota van formateur Elio Di Rupo. "Ik hoop dat de N-VA ten volle weet welke verantwoordelijkheid ze neemt", aldus Gennez. "Grondig hervormen vereist moed. Niet willen meedoen niet. Ik weet niet hoe je als politicus dan nog in de spiegel kijkt", luidt het.

Gennez merkt ook op dat "geen enkele partij onmisbaar is". "Acht partijen zeggen ja om te onderhandelen (Gennez gaat er gemakshalve van uit dat ook Groen! ja zal zeggen, nvdr). Eén partij zegt nee". Gennez herhaalt dat haar partij wel bereid is om op basis van het werkstuk van Di Rupo rond de tafel te gaan zitten.

Halsstarrig

Dat de N-VA de nota afschiet, ligt de SP.A-voorzitster duidelijk op de lever. Volgens haar laat de N-VA met haar "halsstarrige" houding "de huidige twintigers de prijs betalen". Zo biedt de nota volgens de SP.A de nodige basis om mensen aan een job te helpen en jongeren een toekomstperspectief te bieden. "Maar de N-VA ziet dat anders. Haast bij elke alinea zet de partij haar hielen in het zand. Neen zeggen om nog maar te beginnen onderhandelen,

is een gemiste kans na vier jaar non-beleid", aldus de SP.A-voorzitster. (Belga/INM)

Onze partners