'Geen bewijs dat Nemmouche aanwezig was in Joods Museum' (advocaat)

04/08/14 om 16:22 - Bijgewerkt om 18:14

Volgens de advocaat van Mehdi Nemmouche bestaat er op dit moment nog geen enkel bewijs dat Nemmouche aanwezig was bij de aanslag op het Joods Museum, waarbij 4 personen om het leven kwamen.

'Geen bewijs dat Nemmouche aanwezig was in Joods Museum' (advocaat)

Advocaten Henri Laquay en Sebastien Courtoy © BELGA

De Brusselse raadkamer heeft beslist om Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, een maand langer in voorlopige hechtenis te houden.

Mehdi Nemmouche, die vorige week door Frankrijk aan België werd uitgeleverd, is in verdenking gesteld voor moord in een terroristische context en zit opgesloten in de gevangenis van Brugge. Hij wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum op 24 mei, waarbij vier mensen het leven lieten.

Op 30 mei kon hij in de Franse stad Marseille gearresteerd worden. In zijn bagage werden toen wapens gevonden die lijken op de wapens die bij de aanslag gebruikt werden.

Na afloop van de zitting van de raadkamer hadden de advocaten van Nemmouche verklaard dat er "in deze fase nog geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat voor de rechtstreekse aanwezigheid van Mehdi Nemmouche" bij de aanslag. Geen enkele getuige heeft Mehdi Nemmouche formeel als dader herkend, klonk het voorts. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners