Gedetineerde sterft in gevangenis van Nijvel

02/05/13 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:00

In de gevangenis van Nijvel is een gedetineerde overleden. Het parket van Nijvel startte een onderzoek naar de eventuele verantwoordelijkheid van de cipiers.

In de loop van de nacht waarschuwde een gevangene het gevangenispersoneel van Nijvel. Zijn celgenoot lag op de grond en bewoog niet meer. De cipiers belden de hulpdiensten.

Toen bleek dat de man overleden was, werd het parket van Nijvel op de hoogte gebracht en er werd een onderzoek opgestart.

Volgens anonieme bronnen meldde zijn medegevangene dat zijn celgenoot in moeilijkheden verkeerde. "De gewaarschuwde cipiers zouden beslist hebben dat hij komedie speelde en grepen bijgevolg niet in", schrijft La Dernière Heure.

De 34-jarige overleden gevangene stond bij het gerecht gekend voor diefstal en drugsfeiten. Het gerechtelijk onderzoek naar zijn overlijden richt zich op dood door overdosis of door een medicijnencocktail. Later wordt nog een autopsie uitgevoerd. Het toxicologisch onderzoek zou duidelijkheid moeten brengen, luidt het bij het parket. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners