"Geciteerde cijfers over fiscale regularisatie zijn achterhaald"

25/10/16 om 07:02 - Bijgewerkt om 12:01

Bron: Belga

(Belga) De cijfers over de fiscale regularisatie waarover De Standaard vandaag bericht zijn "achterhaald". Dat zegt minister van Financiën Johan Van Overtveldt. Volgens de N-VA-minister is er intussen sprake van 28 lopende dossiers voor een totaalbedrag van 26 miljoen euro en niet van 18 dossiers voor een bedrag van 8,8 miljoen euro.

Volgens De Standaard dreigt de fiscale regularisatie een flop te worden. Begin deze maand had nog maar een handvol fiscale zondaars een dossier ingediend. De achttien dossiers boden zicht op 8,8 miljoen euro aan inkomsten. "Onbegrijpelijk dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bij de recente begrotingsgesprekken vasthield aan 250 miljoen euro inkomsten uit de regularisatie", zegt Peter Vanvelthoven (sp.a). Maar volgens het kabinet van minister van Financiën Van Overtveldt zijn de genoemde cijfers intussen "achterhaald". "Op dit moment zijn er 28 dossiers in behandeling voor een totaalbedrag van 26 miljoen euro", klinkt het. "Het gemiddelde bedrag per dossier ligt daarbij hoger dan tijdens de vorige regularisatieronde. Dat bewijst dat de regularisatie - hoewel ze strenger is dan in het verleden - werkt en dat de incentive voor aangifte voldoende groot is", luidt het nog. "Het succes van de fiscale regularisatie zal uiteraard pas echt gemeten kunnen worden wanneer de samenwerkingsakkoorden met de gewesten rond zijn. De gesprekken daarover verlopen in een constructieve sfeer. Er wordt gestaag vooruitgang geboekt", besluit de N-VA-minister. (Belga)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info