Gangsters schieten op politie

03/08/10 om 11:16 - Bijgewerkt om 11:16

De feiten deden zich voor op de E34, aan de grensovergang met Nederland.

Vrachtwagendieven die de politie maandagavond hebben beschoten op de E34 aan de grensovergang met Nederland zouden dat gedaan hebben met kalasjnikovs. Dat melden verschillende media. Volgens het parket van Turnhout waren de dieven dinsdag nog voortvluchtig.

De dieven hadden eerst in Arendonk een vrachtwagen doen stoppen door een voertuig met een blauw zwaailicht te gebruiken. Daarbij werden enkele schoten gelost. De chauffeur kon echter ontsnappen.

Daarop hielden ze een tweede, Poolse vrachtwagen tegen. De chauffeur daarvan werd gekneveld. De politie was intussen verwittigd en zette een controlepost op aan de grens.

Vuurgevecht

Toen de daders over de grens wilden vluchten en de politie opmerkten, openden ze het vuur en probeerden ze op de agenten in te rijden.

De agenten schoten enkele malen terug en konden zich maar op het nippertje in veiligheid brengen. Hun voertuig raakte zwaar gehavend omdat de vrachtwagen er in volle vaart tegen was geramd.

De gangsters bleken met zware kalasjnikovs het vuur te hebben geopend op de Belgische agenten. De vrachtwagen werd daarna in brand gestoken aan de Nederlandse kant van de grens. De gangsters sloegen op de vlucht en waren in de loop van dinsdag nog spoorloos.

Naar het incident lopen twee onderzoeken: een Belgisch
onderzoek naar de feiten die zich in ons land afspeelden en een Nederlands onderzoek naar de feiten die zich net over de grens voordeden.

Lees meer over:

Onze partners