Fyra - Verbinding Antwerpen-Breda voor onbepaalde tijd uitgesteld

24/01/13 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:28

De verbinding met de Fyra-sneltrein tussen Antwerpen en Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld door de talloze problemen met de treinstellen van Italiaanse makelij.

Fyra - Verbinding Antwerpen-Breda voor onbepaalde tijd uitgesteld

© Belga

De verbinding met de Fyra-sneltrein tussen Antwerpen en Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Normaal moest de lijn op 8 april opgestart worden, maar de talloze problemen met de treinstellen van Italiaanse makelij zorgen dus voor uitstel, zo schrijft La Libre Belgique.

Volgens een woordvoerder van de NMBS zijn er momenteel zeven Fyra-treinen te weinig om de verbinding te voorzien. En dan is er natuurlijk nog het rijverbod voor de Fyra-stellen op lijn 4, die de regulator van het Belgische spoor oplegde omwille van de vele technische perikelen. De NMBS-directie zal in Den Haag samenzitten met NS Hispeed over de Fyra. De lijn Antwerpen-Breda zal er eveneens aan bod komen.

Jaap De Hoop Scheffer (ex-NAVO-topman): 'Imago Nederland wordt geschaad'

Het imago van Nederland wordt geschaad door de "knullige problemen" met de Fyra en door het ontbreken van een rechtstreekse internationale treinverbinding van Den Haag naar Brussel. Dat heeft Jaap De Hoop Scheffer, de voormalige NAVO-topman, gezegd in De Telegraaf.

"In het buitenland wordt vooral dit laatste niet begrepen", zegt de Nederlandse oud-minister. Hij steunt de Haagse wethouder (schepen, red.) Peter Smit met zijn plannen om ruimte op het spoor te reserveren voor een alternatieve treinverbinding. "Het Fyra-drama moet worden gebruikt om een structurele oplossing voor Den Haag te realiseren", zegt De Hoop Scheffer. (Belga/SD)


Onze partners