Franstalige partijen vragen discrete onderhandelingen

17/06/10 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

CD&V reageert positief op de aanstelling van Bart De Wever. PS en CDH benadrukken de nood aan discretie.

Franstalige partijen vragen discrete onderhandelingen

© Belga

CD&V en PS hebben donderdag positief gereageerd op de aanstelling van Bart De Wever tot informateur. CDH wilde geen commentaar kwijt.

In een mededeling zegt CD&V-voorzitster Marianne Thyssen het goed te vinden dat de winnaar van de verkiezingen die verantwoordelijkheid heeft aanvaard.

'CD&V zal zich constructief opstellen en voluit meewerken aan oplossingen voor de uitdagingen waarvoor ons land staat', aldus Thyssen.

Ook de PS spreekt van een positief signaal en zegt te hopen dat de onderhandelingen kunnen steunen op een solide basis.

Volgens de partij is de aanstelling avn De Wever een positef signaal voor de evolutie van de regringsonderhandelingen. Voor voorzitter Elio Di Rupo is de stabiliteit van het land de absolute prioriteit.

De PS wil dat de regeringsonderhandelingen zo snel als mogelijk worden afgerond. Volgens de partij is daarvoor vertrouwen, respect en discretie nodig.

Het CDH wilde geen commentaar kwijt op de aanstelling van De Wever en hult zich in discretie om de onderhandelingen alle kansen te gunnen.

N-VA en PS hebben ruim de verkiezingen gewonnen, dus is het logisch dat ze hun verantwoordelijkheid nemen, aldus de partij.

Onze partners