Franstalige Olivier Godfroid duwt Brusselse N-VA-Kamerlijst

13/02/14 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

De Franstalige Olivier Godfroid zal de Brusselse N-VA-Kamerlijst duwen bij de verkiezingen in mei. 'Ook voor Franstaligen is N-VA de enige garantie op verandering.'

Franstalige Olivier Godfroid duwt Brusselse N-VA-Kamerlijst

N-VA: 'Verandering voor Vooruitgang' © BELGA

N-VA pakt uit met een opvallende lijstduwer voor zijn Brusselse Kamerlijst. De partij kiest voor de Franstalige Olivier Godfroid, afkomstig uit Charleroi, maar al enkele jaren actief binnen de partij. "Ook voor Franstaligen is de N-VA de enige garantie op verandering", legt Godfroid uit.

Luc Demullier, de woordvoerder van Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans, zal de lijst trekken. De 52-jarige Demullier is gemeenteraadslid in Sint-Agatha-Berchem. Hij werkt momenteel als woordvoerder voor Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans en was voordien meer dan 20 jaar actief in de journalistiek, onder meer als de laatste hoofdredacteur van de krant Het Volk.

Vlekkeloos Nederlands

"Door de staatshervorming is het niet evident voor Vlaamse partijen om nog een Kamerzetel in Brussel in de wacht te slepen, maar N-VA gaat voluit voor die Kamerzetel", zegt Demullier.

In de strijd om die mogelijke zetel kiest de partij ook voor een opvallende lijstduwer. De 44-jarige Olivier Godfroid is afkomstig uit Charleroi en is Franstalig. Godfroid spreekt wel vlekkeloos Nederlands en is secretaris van de N-VA-afdeling van Brussel-stad. Op de eerste opvolgersplaats staat de 24-jarige Sander Roelandt uit Sint-Gillis, arrondissementeel voorzitter van de N-VA-jongeren. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners