Franse politie gaat mee patrouilleren in Gentse prostitutiebuurt

05/10/12 om 10:49 - Bijgewerkt om 10:49

Om de overlast in de Gentse prostitutiebuurt te beperken zullen binnenkort Noord-Franse politieagenten samen met Gentse collega's patrouilleren.

Franse politie gaat mee patrouilleren in Gentse prostitutiebuurt

© Thinkstock

Om de overlast in de Gentse prostitutiebuurt te beperken zullen binnenkort Noord-Franse politieagenten samen met Gentse collega's patrouilleren. Dat meldde de VRT-nieuwsredactie en wordt bevestigd door de lokale politie. "De aanwezigheid van Franse collega's zal het gevoel van anonimiteit van Noord-Franse jongeren doorbreken", zegt woordvoerder van de Gentse lokale politie Manuel Mugica Gonzalez.

De rosse buurt in Gent lokt in het weekend naar schatting 200 tot 300 Noord-Franse jongeren per dag. "Bij vorige acties hebben we gemerkt dat ze aan carrouselrijden doen in de buurt en straatlawaai veroorzaken. Een deel van hen raakt dronken, pleegt vandalisme of valt de prostituees lastig", zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez.

In juni werden tijdens een grootschalige actie de Noord-Franse "prostitutietoeristen" zonder identiteitskaart al geïdentificeerd via een rechtstreekse radioverbinding met de Franse politie en hun databanken, maar nu wil de stad nog een stap verder gaan.

Afschrikeffect

"Op korte termijn zullen twee tot vijf Franse agenten samen met onze collega's patrouilleren. De gemengde patrouilles moeten vooral een afschrikeffect teweegbrengen. Bovendien halen we de klanten daardoor ook uit de anonimiteit en kunnen onze collega's zich een beeld vormen van wie die klanten nu precies zijn", zegt Manuel Mugica Gonzalez.

Het Gentse stadsbestuur besliste in september al dat prostituees zich zediger moeten kleden en minder uitdagend gedrag moeten vertonen. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners