Frans gemeenschapsparlement hervat werkzaamheden op 3 juli

Philippe Courard (PS) © Belga

Sinds cdH-voorzitter Benoît Lutgen vorige week de coalitie met de PS opblies, ligt het werk in het Frans Gemeenschapsparlement stil. Op 3 juli zouden de partijen terug aan de slag gaan.

Het parlement van de Franse gemeenschap, dat sinds de politieke crisis in Franstalig België op apegapen ligt, zou vanaf 3 juli de normale werkzaamheden hervatten. Onder druk van Ecolo en de MR besloot parlementsvoorzitter Philippe Courard (PS) woensdag om de fractieleiders donderdag bijeen te roepen om de aanstaande werkzaamheden te organiseren. ‘Het wetgevend werk en de parlementaire controle mogen niet lijden onder de politieke crisis’, zei Courard.

Het parlement had deze week op volle toeren moeten draaien, maar besloot maandag na de breuk in de coalitie tussen het cdH en de PS om alle bijeenkomsten van commissies en de plenaire vergadering te schrappen. Dat zorgde al snel voor onrust bij de oppositie, aangezien een hele reeks dossiers voor het zomerreces goedgekeurd moeten worden, met name met het oog op het nieuwe schooljaar.

Partner Content