Frank Vandenbroucke stapt uit onderhandelingen

08/12/10 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

De SP.A-senator zal woensdag al niet deelnemen aan de geplande vergadering met koninklijk bemiddelaar Vande Lanotte en de Vlaamse partijen.

Frank Vandenbroucke stapt uit onderhandelingen

© Belga

Frank Vandenbroucke (SP.A) trekt zich terug uit de onderhandelingen over de staatshervorming en een nieuwe financieringswet.

Dat heeft hij woensdag laten weten. Vandenbroucke zegt het onderhandelingsproces niet te willen bemoeilijken en de kansen op vooruitgang gaaf te houden.

De SP.A-senator maakte de voorbije dagen twee uitschuivers die de communicatie en de positie van de SP.A aan de onderhandelingstafel doorkruisten.

Hij zal woensdag al niet deelnemen aan de geplande vergadering met koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) en de Vlaamse partijen. Het is nu aan voorzitster Caroline Gennez om uit te maken wie Vandenbroucke zal vervangen in de SP.A-delegatie.

Blunders

Dinsdag raakte bekend dat een mail van Vandenbroucke per ongeluk bij een medewerker van N-VA terechtkwam. In de mail uitte hij kritiek op het voorstel van partijgenoot Vande Lanotte voor een nieuwe financieringswet.

Vorige week had Vandenbroucke al geblunderd door op de trein en in aanwezigheid van de woordvoerder van N-VA-voorzitter Bart De Wever een journalist telefonisch te briefen over de nieuwe financieringsvoorstellen en de houding van N-VA aan de onderhandelingstafel.

Onze partners