Frank Vandenbroucke stapt uit de politiek

23/09/11 om 16:11 - Bijgewerkt om 16:11

SP.A-senator Frank Vandenbroucke neemt op 1 oktober ontslag uit de Senaat om zich volledig op wetenschappelijke projecten te gooien.

Frank Vandenbroucke wil zich voor honderd procent concentreren op enkele wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het domein van sociale en werkgelegenheidspolitiek, zo meldt hij aan Belga.

Vandenbroucke blijft graag ter beschikking van zijn partij voor advies, zo benadrukt hij. Hij zal geen gebruik maken van de uittredingsvergoeding, en neemt ook ontslag uit de gemeenteraad in Scherpenheuvel-Zichem.

Vandenbroucke wil tijd nemen om andere uitdagingen te zoeken, en zich intussen 100 procent concentreren op enkele wetenschappelijke onderzoeksprojecten, op het domein van de sociale en werkgelegenheidspolitiek, waarin hij betrokken is, naast de beperkte lesopdrachten die hij nu heeft.

Hij verlaat de Senaat nu omdat hij dit mandaat tijdens de komende periode niet graag op een halfslachtige manier - vooral geëngageerd op andere domeinen - invult, luidt het nog.

Frank Vandenbroucke nam in de tweede helft van de jaren negentig al eens drie jaar afscheid van de actieve politiek om in Oxford te studeren en te herbronnen. Het is evenwel niet de bedoeling om opnieuw na enkele jaren terug te keren, "maar zeg nooit nooit", voegde hij er voorzichtig aan toe. Wel verzekerde hij dat hij het politiek en maatschappelijk debat zal blijven volgen. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners