Francorchamps: 6000 F1-fans zijn hun ticket kwijt

11/08/12 om 05:32 - Bijgewerkt om 05:32

Pech voor de gedupeerden: het Nederlandse bedrijf dat de tickets verkocht op het internet lijkt rijp voor een faillissement. De website werkt niet meer en niemnand neemt de telefoon op.

Minstens 6.000 Belgen en buitenlanders die een ticket kochten voor de Grote Prijs Formule 1 in Francorchamps op zondag 2 september, zullen hun ticket niet krijgen. Dat melden de Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg.

Online-oplichting

De website van het bedrijf The Ticket Enterprise functioneert sinds een week niet meer en de directie is onbereikbaar, ook voor de Belgische organisator van de Grote Prijs in Spa-Francorchamps en voor de afdeling van de Nederlandse politie die zich met internetoplichting bezig houdt.

Volgens Nederlandse bronnen zijn bij het meldpunt van die afdeling al 6.000 klachten binnengekomen.

Strafrechtelijke fouten

The Ticket Enterprise opereert wereldwijd voor autosportevenementen en werkt sinds vijf jaar samen met Francorchamps. Tot dit jaar was dat altijd zonder problemen.

Het is volgens de Nederlandse politie nog niet duideljk of het bedrijf ook strafrechtelijk fouten heeft gemaakt. De ticketprijzen voor de Formule 1-race variëren van 130 tot 550 euro. (Belga/TV)

Onze partners