Francken legt klacht neer na doodsbedreiging

18/08/15 om 04:38 - Bijgewerkt om 04:44

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) is afgelopen weekend in een Franstalige mail met de dood bedreigd omdat hij opvang zoekt voor asielzoekers.

Francken legt klacht neer na doodsbedreiging

Theo Francken (N-VA), staatssecretaris voor Asiel en Migratie, bij een bezoek aan mobiele opvangeenheden in Jodoigne © BELGA

Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In de mail wordt de staatssecretaris de huid volgescholden. "Je bent een grote klootzak, want je gaat al die migranten geld geven terwijl er zo veel werkloosheid is. Als ik zou kunnen, dan stak ik een granaat in je mond. Ik zou het zonder problemen doen. We zullen elkaar terugzien, dat beloof ik je."

Klacht

Francken dient een klacht in bij de politie, aldus Het Laatste Nieuws. "Ik krijg veel reacties, zeer gemengde reacties", zegt de staatssecretaris. "Ik ben wel wat bagger gewend - het is eigen aan het vak - maar er zijn aan alles grenzen. Houd het netjes."

Het is niet de eerste keer dat Francken met de dood wordt bedreigd. Eerder kregen hij en partijgenoot Jan Jambon doodsbedreigingen van een "extremistische moslim".

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners