Francken krijgt extra budget voor veiligheid

© Belga

Van de 300 miljoen euro die de regering uittrekt in de strijd tegen terreur, gaat een deel naar asiel en migratie. Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) zal de controle aan de ingang van asielcentra opschroeven door camera’s en draaideuren te installeren. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

De Dienst Vreemdelingenzaken krijgt daarenboven tien personeelsleden extra voor haar gerechtelijke sectie. Zij moeten de politie bijstaan op het terrein tijdens acties tegen terreur en radicalisme, en zullen helpen bij het aanpakken van zwartwerk en mensenhandel. Er komt ook een coördinatiecel radicalisme binnen DVZ. Vijf mensen zullen zich bezighouden met de screening en opvolging van individuele dossiers.

“Het gaat dan over het intrekken van de verblijfsvergunning van Syriëstrijders of radicale imams”, aldus Francken. “Maar ze gaan zich ook buigen over signalen over radicalisme in de opvangcentra en zorgen dat die informatie beter wordt doorgegeven aan de bevoegde veiligheidsdiensten.”

Ten slotte krijgt Fedasil een verbindingsofficier. Die wordt het aanspreekpunt voor de politie wanneer in een opvangcentrum signalen van radicalisme worden opgevangen. (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content