Formatie: Vandaag wordt er doorgewerkt, weekend vrij

16/09/11 om 17:59 - Bijgewerkt om 17:59

Vandaag en vermoedelijk nog een stuk van de avond wordt er gepraat over de financieringswet en de bevoegdheidsoverdrachten. In het weekend wordt er niet onderhandeld.

Formatie: Vandaag wordt er doorgewerkt, weekend vrij

© Belga

De onderhandelaars van de acht partijen zitten sinds vrijdagmiddag opnieuw samen over de bevoegdheidsoverdrachten en de financieringswet. Na een plenaire vergadering over de overdrachten en vergaderingen per taalgroep over de financieringswet, zit formateur Elio Di Rupo momenteel opnieuw met de acht partijen rond tafel over beide onderwerpen. De vergadering zou nog een deel van de avond kunnen duren, zo is te horen.

Voorzittersverkiezingen sp.a

Dit weekend wordt er niet vergaderd. Zaterdag zijn de Franstaligen verhinderd wegens de Waalse feesten en zondag is Brussel moeilijk bereikbaar omdat het autoloze zondag is in de hoofdstad. Bovendien wordt zondagnamiddag de uitslag bekend gemaakt van de voorzittersverkiezingen bij de sp.a. Dat gebeurt tijdens de fractiedagen van de partij in Nieuwpoort. Bruno Tobback was de enige kandidaat, dus het is enkel wachten op zijn score.

Het is de bedoeling dat Tobback de verantwoordelijkheid van Caroline Gennez bij de communautaire onderhandelingen overneemt, maar dat zal niet bruusk verlopen. Zo verklaarde hij aan Belga. Maandag zal Gennez nog aan de onderhandelingstafel aanschuiven omdat de nieuwe partijvoorzitter nog op de fractiedagen in Nieuwpoort aanwezig is. Er zal nog concreet afgesproken worden hoe de overgang zal verlopen, aldus nog Bruno Tobback. (Belga/INM)

Onze partners