Formatie: Pendeldiplomatie gaat voort

08/09/11 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

Di Rupo blijft pendelen tussen Vlamingen en Franstaligen.

Formatie: Pendeldiplomatie gaat voort

© Belga

De Vlaamse en Franstalige partijen die onderhandelen over een communautair akkoord zitten nog altijd niet samen rond de tafel. Formateur Elio Di Rupo zet de pendeldiplomatie voort die hij woensdag opstartte.

De discussie draait vooral rond Brussel-Halle-Vilvoorde. Di Rupo pendelde ook woensdag bijna een hele dag tussen de Vlaamse en Franstalige delegaties. Hij zet donderdag die onderhandelingstechniek voort. De formateur toetst daarbij naar verluidt permanent voorstellen af en verschillende variantes daarop.

Creatieve pistes

Ook tal van creatieve pistes passeren de revue, onder meer om een oplossing te vinden voor de niet-benoeming van de burgemeesters van Kraainem, Wezembeek en Linkebeek. De MR wil die kwestie absoluut opgelost zien. De idee om te werken met een "veronderstelde" burgemeester zou echter al een tijdje niet meer op tafel liggen. Het is zaak om een oplossing te vinden die voor de Vlamingen niet te ver gaat en voor de Franstaligen ver genoeg, luidde het donderdag bij een van de onderhandelende partijen. (Belga/INM)

Onze partners