Formatie: Overdracht bevoegdheden op tafel

28/09/11 om 12:15 - Bijgewerkt om 12:15

Di Rupo en de onderhandelaars zijn op zoek naar een vergelijk over de kwestie van de bevoegdheidsoverdrachten.

Formatie: Overdracht bevoegdheden op tafel

© Reuters

Formateur Elio Di Rupo en de acht partijen die onderhandelen over een staatshervorming, zetten woensdag hun zoektocht naar een akkoord over de overdracht van bevoegdheden verder. Op de agenda staan het luik mobiliteit en de discussie over het gerechtelijk arrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde. De onderhandelaars van PS, CD&V, MR, Open VLD, SP.A, cdH, Ecolo en Groen! werkten dinsdag in het voorzitterschap van de Kamer al een aantal luiken uit het domein bevoegdheidsoverdrachten af. Het gaat daarbij om de luiken arbeidsmarkt, gezondheidszorg en kinderbijslag. Het luik mobiliteit werd aangevat en wordt vandaag voortgezet.

Moeilijke gesprekken

Bedoeling is ook dat de onderhandelaars het dossier over de splitsing van het gerechtelijk arrondissement BHV aansnijden. In kringen rond de onderhandelaars valt te horen dat de gesprekken over dat dossier moeilijk verlopen, maar van een blokkering zou geen sprake zijn.

De onderhandelingen zullen woensdag wellicht niet tot in de late uurtjes duren wegens andere verplichtingen. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners