Ford Genk: Nachtploeg schoonmaakdienst weer aan de slag

© Image globe

Het sociaal conflict bij de poetsdiensten van Ford Genk is voorlopig van de baan. De nachtploeg is opnieuw aan de slag gegaan, nadat hun directie beloofde om hen aan een andere job te helpen als Ford sluit.

De schoonmaakploeg van ISS, die bij Ford Genk uit 29 mensen bestaat, wil hetzelfde sociaal plan als de werknemers van Ford en de toeleveranciers. “Een aantal mensen werkt via externe firma’s al 20 tot 25 jaar bij Ford Genk”, zegt ACV-secretaris Ruth Vaes. “Zij hebben dus hun hele leven niets anders gedaan dan het vuil opgeraapt van de Ford-werknemers. Vandaar dat zij heel terecht vinden dat zij ook recht hebben op iets extra als straks de fabriek sluit.”

Nadat de werknemers maandag het werk hadden neergelegd om hun eisen kracht bij te zetten, vonden dinsdag de eerste onderhandelingen met de ISS-directie plaats. “Ze hebben beloofd om alle mensen aan de slag te houden als Ford sluit, maar die garantie wou het personeel graag op papier. Bovendien is het nog onduidelijk wat de nieuwe jobs juist inhouden. Als de mensen voor minder loon naar bijvoorbeeld Antwerpen moeten rijden, kan je dit moeilijk een ernstig voorstel noemen.”

Net voor de deadline van 22 uur kwam de bevestiging van de ISS-directie op papier. Over de concrete invulling van de jobvoorwaarden na Ford, zal nog verder onderhandeld worden. De toezegging was voldoende voor een werkhervatting bij de nachtploeg van ISS. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content