Fiscus werft massaal fraudebestrijders aan

19/01/12 om 06:48 - Bijgewerkt om 06:48

De strijd tegen de fiscale en sociale fraude moet dit jaar 720 miljoen euro in het laatje brengen. Er worden daarom 276 extra fraudebestrijders aangeworven.

Fiscus werft massaal fraudebestrijders aan

© ThinkStock

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI), het elitekorps van de fiscus, wordt ruim een kwart groter. De fiscus werft, onder meer voor de BBI, 276 extra fraudestrijders aan. Dat schrijft De Standaard.

Wie voor deze baan in aanmerking wil komen, zal zich moeten engageren als fraudestrijder, zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de Federale Overheidsdienst Financiën. Alleen mensen met een bachelor of master komen in aanmerking. "We denken aan juristen, economisten, boekhouders, maar ook informatici."

Ruim de helft van de nieuwe fraudestrijders zal bij de zogenaamde Algemene Administratie van de Strijd tegen de Fiscale Fraude terechtkomen. Dat is de nieuwe naam voor de BBI. Dat fiscale elitekorps wordt in één klap ruim een kwart groter. De andere fraudestrijders zullen aan de slag gaan bij anderen diensten van Financiën, maar zich ook daar volledig moeten toeleggen op de strijd tegen fraude.

Adyns is er redelijk gerust in dat de fiscus dit jaar zonder problemen zijn fraudestrijders zal vinden. De strijd tegen de fiscale en sociale fraude moet dit jaar 720 miljoen euro in het laatje brengen. (Belga/INM)

Onze partners