Fiscus heeft alle rekeningen van De Gucht

10/01/12 om 06:58 - Bijgewerkt om 06:58

De bijzondere belastinginspectie heeft van de banken alle gevraagde rekeninginformatie van Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD) in handen gekregen.

De bijzondere belastinginspectie heeft alle rekeninginformatie van Europees commissaris Karel De Gucht (Open VLD), waarnaar ze gevraagd had, in handen gekregen. Niet van De Gucht zelf, die zich daar tegen verzette, wel van de banken. Dat vernam De Standaard "uit goede bron". De banken zouden pas maandag akkoord zijn gegaan om mee te werken.

De rechter van eerste aanleg in Gent vond het eind 2011 niet noodzakelijk om het Grondwettelijk Hof te vragen of het wettelijk is om de rekeningen van De Gucht in te kijken. De Gucht ging tegen die beslissing in beroep, maar dat beroep werkt niet opschortend. Als De Gucht uiteindelijk gelijk krijgt, zal de fiscus de gegevens niet mogen gebruiken waarover ze nu beschikt.

De fiscus stelt zich vragen bij de wijze waarop De Gucht zijn vakantiedomein in Toscane gefinancierd heeft, die te zien was in het één-programma 'God en Klein Pierke'. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners