Financieringswet: Onkelinx hoopt op steun CD&V

21/09/10 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Het PS-kopstuk hoopt dat meer Vlaamse partijen zich achter de laatste voorstellen van ex-preformateur Di Rupo kunnen scharen.

PS-kopstuk en regeringsonderhandelaar Laurette Onkelinx hoopt dat meer Vlaamse partijen zich achter de laatste voorstellen van ex-preformateur Elio Di Rupo kunnen scharen. Daarbij kijkt ze in de richting van CD&V.

Onkelinx zei dat dinsdagmorgen in een reactie op de werkgroep die zich gaat buigen over de financieringswet en de beginselen die de zeven partijen van de preformatie hadden vastgelegd verder gaat uitwerken.

De preformatie liep spaak toen N-VA en CD&V op 3 september in het ultiem voorstel van Di Rupo over de herfinanciering van Brussel onvoldoende garanties zagen voor een herziening van de financieringswet.

Onkelinx zei dinsdagochtend op Bel-RTL te hopen dat meer Vlaamse partijen de laatste voorstellen van Di Rupo zullen steunen, 'al zijn ze enigszins aangepast'. Dat is een onverholen verwijzing naar CD&V.

Volgens Onkelinx is het probleem dat N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA) zegt dat hij 80 procent van de Vlamingen vertegenwoordigt. '"Als we duidelijker de verschillen tussen de Vlaamse partijen zouden zien, zou het gemakkelijker zijn om een akkoord te sluiten', aldus de ontslagnemende vicepremier.

Onze partners