Financieminister Vanackere ontkent loonsverhoging met 8 procent

© Reuters

Minister van Financiën Vanackere ontkent dat de ministers een loonsverhoging van 8 procent in 2012 zullen opstrijken. Op het kabinet Di Rupo moet men de kwestie nog bekijken.

Minister van Financiën Steven Vanackere ontkent dat de lonen van de federale regeringsleden dit jaar met gemiddeld acht procent zouden stijgen. “Dat klopt niet. De afgesproken verlaging met 5 procent blijft behouden”, benadrukte hij bij monde van zijn woordvoerder. Meer opheldering volgt zo snel mogelijk, valt dan weer te horen op het kabinet van premier Elio Di Rupo.

Bij haar aantreden beloofde de regering-Di Rupo de eigen lonen met vijf procent te verlagen. Oppositiepartij N-VA bracht echter aan het licht dat de federale ministers dit jaar op een gemiddelde loonsverhoging van acht procent kunnen rekenen. Fractieleider Ben Weyts beroept zich daarvoor op documenten van de ministerraad van 16 december.

Volgens CD&V-vicepremier Vanackere gaat de loonsverlaging wel degelijk door. De acht procent waarvan sprake zou een fout zijn in het bewuste document van de ministerraad. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content