Filip Dewinter wil bij de verkiezingen zijn dochter inzetten tegen Elio Di Rupo

24/11/13 om 07:44 - Bijgewerkt om 07:44

Filip Dewinter overweegt bij de verkiezingen zijn dochter An-Sofie in te zetten in het kiesdistrict van premier Elio Di Rupo. An-Sofie Dewinter kwam eerder in het nieuws met een omstreden boerka-affiche.

Filip Dewinter wil bij de verkiezingen zijn dochter inzetten tegen Elio Di Rupo

Filip en An-Sofie Dewinter (Vlaams Belang) © BELGA

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter sluit niet uit dat zijn dochter An-Sofie - die we kennen van de omstreden boerka-affiche - wordt ingezet in de strijd tegen Elio Di Rupo als kandidate op een Vlaams Belanglijst in Henegouwen. Dat kondigt hij in De Zondag aan.

PS

Dewinter heeft ook een Franstalig boekje geschreven "Balayons les ordures politiques", met daarin alle schandalen van de PS. "Ik wil de Walen ervan overtuigen niet voor de PS te stemmen, maar voor eender welke andere partij. En liefst voor het Vlaams Belang".

Het is niet de eerste maal dat Vlaams Belang lijsten indient in Wallonië. Indien de Franstaligen lijsten kunnen indienen in Vlaanderen - de intussen verdwenen kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde -, mogen we toch hetzelfde doen in Wallonië, klonk het toen. Net als destijds denkt de partij eraan om lijsten in te dienen in Waals-Brabant en Henegouwen.

Politieke dynastie

Dewinter lijkt overigens niet vies te zijn van enige politieke dynastie. Op de vraag wie op de Waalse lijsten zal staan, erkent hij dat hijzelf het graag zou doen "maar ik kan maar op één lijst staan. Ik sluit wel niet uit dat één van mijn dochters daar kandidaat zal zijn. Twee van de drie zullen opkomen. Mijn oudste dochter Karolien, die gemeenteraadslid is in Merksem, zal waarschijnlijk de lijst voor het Europees parlement duwen. Mijn andere dochter An-Sofie kiest mogelijk voor een lijst in Wallonië", luidt het in De Zondag. (Belga/EE)

Onze partners