Filip Dewinter verdedigt de harde toon van zijn nieuwe boek

05/09/12 om 22:59 - Bijgewerkt om 22:59

"Ik zeg wat ik te zeggen heb en doe dat luidop in een taal die de burger verstaat." Met die woorden stelt Vlaams Belang-boegbeeld Flip Dewinter zich achter zijn nieuwe boek 'Immigratie-invasie'.

Dewinter pareerde in Terzake (Canvas) de kritiek op zijn nieuwe boek en dvd (voluit "Immigratie-invasie: de nieuwe kolonisatie'). Daarin trekt Dewinter van leer tegen islamisering en vreemdelingencriminaliteit.

De trailer toont onder meer beelden van een kermismolen waar blanke kinderen vervangen worden door gesluierde moslima's. De Vlaams Belanger zegt ook dat "heel wat van die vreemdelingen met het mes tussen de pampers geboren worden".

'Groteske karikatuur'

Angst voor het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding heeft Dewinter niet. "Ik heb lak aan het feit dat ik en mijn partij permanent worden gechanteerd en onder druk gezet door politiek correcte, door de overheid betaalde instituten die er alleen maar voor moeten zorgen dat onze mond wordt gesnoerd", stelde hij.

"Een groteste karikatuur", reageerde Yasmine Kherbache, de nummer twee van de Antwerpse lijst van burgemeester Patrick Janssens (sp.a). Zij ziet geen verschil met het discours van het vroegere Vlaams Blok, dat voor racisme veroordeeld werd.

Genetisch voorbestemd

Ze laakt het stigmatiseren van bevolkingsgroepen. Volgens haar is het "weerzinwekkend dat je bepaalde mensen genetisch voorbestemt". "We hebben dat gezien in de jaren tachtig en nu doet u dat opnieuw."

Maar volgens Dewinter is de situatie sindsdien enkel verergerd. Bij wijze van voorbeeld kaartte hij aan dat een op drie OCMW-steuntrekkers vreemdelingen zijn. "Dat zijn realiteiten die we niet onder de mat mogen vegen omwille van uw multiculturele utopieën", wierp hij Kherbache toe.

Verdeeldheid en onrust

Kherbache ontkende met klem dat de problemen in Antwerpen onder de mat worden geschoven. De topmedewerkster van premier Elio Di Rupo verwees onder meer naar de hervormingen bij het OCMW en de strijd tegen overlast. "U doet de stad onrecht aan. U zaait verdeeldheid en onrust en daarmee helpt u niemand vooruit", zei ze. (Belga/TV)

Onze partners