Filip Dewinter krijgt GAS-boete van 2880 euro

28/03/13 om 01:34 - Bijgewerkt om 01:34

Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter heeft in Antwerpen een GAS-boete van 2.880 euro gekregen voor het illegaal plakken van verkiezingsaffiches. Dat bevestigt het stadsbestuur.

Filip Dewinter krijgt GAS-boete van 2880 euro

© Belga

Na de jongste gemeenteraadsverkiezingen werd in Antwerpen besloten om een onderscheid te maken tussen kleine overtredingen met affiches en grote. Het overplakken van andere affiches werd betiteld als kleine overtreding en geseponeerd.

Vlaams Belang was de enige partij die grote affiches plakte buiten de voorziene aanplakborden, een grote overtreding. Filip Dewinter kreeg daarom een boete van 120 euro voor elk van de 24 affiches die hij op de Leien plakte.

Politieke afrekening

"Het is duidelijk dat alleen Filip Dewinter en het Vlaams Belang geviseerd worden", concludeert de partij. "De GAS-boetes worden misbruikt als een middel om politieke concurrenten te intimideren."
Het stadsbestuur ontkent dat. "Het gaat om een ambtelijke beslissing, dit is geen politieke afrekening", is te horen bij het kabinet van burgemeester Bart De Wever.

Dewinter in beroep
Dewinter gaat desalniettemin in beroep bij de politierechtbank. "Het machtsmisbruik van N-VA tegen het Vlaams Belang moeten ophouden", stelt hij. (Belga/TV)

Onze partners