File E40: Meer dan 100 'ramptoeristen' krijgen boete van 110 euro voor filmen met gsm

01/07/15 om 16:19 - Bijgewerkt om 16:24

Op de E40 was de verkeersellende groot vandaag. 'Ramptoeristen' die beelden maakten van een brandende vrachtwagen zijn beboet daarvoor.

File E40: Meer dan 100 'ramptoeristen' krijgen boete van 110 euro voor filmen met gsm

Een vrachtwagen vatte vuur op de E40 en veroorzaakte zo grote verkeershinder op een erg warme dag. © Belga

Op de E40 is na het ongeval met een vrachtwagen in Erpe-Mere proces-verbaal opgesteld tegen een reeks autobestuurders die met hun gsm beelden maakten van het incident. De overtreders krijgen een boete van 110 euro, zegt diensthoofd Michel Van Butseele van de wegpolitie Oost-Vlaanderen.

Er zijn nog geen definitieve cijfers van het aantal opgestelde processen-verbaal. Commissaris Geert Allemeersch van de wegpolitie stelde in VTM Nieuws dat al meer dan honderd "ramptoeristen" geverbaliseerd werden. "Het is een maatregel om de bestuurders tegen zichzelf te beschermen", zegt Van Butseele.

"Sommigen laten zelfs hun stuur los om filmpjes te maken van het ongeval. We kunnen hen op basis van twee regels verbaliseren. Het gebruik van de gsm is sowieso verboden en er moet controle over het stuur zijn. Als onze mensen dat opmerken en er is iemand beschikbaar, wordt de overtreding vastgesteld. De overtreders krijgen een boete van 110 euro." (belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners