'Fietsersbond: stap naar de rechter met klachten'

31/12/14 om 04:40 - Bijgewerkt om 04:40

De Fietsersbond heeft het gehad met het hoge aantal fietsongevallen en lanceert een opmerkelijke oproep. "Als fietsers een ongeluk krijgen door een slecht onderhouden wegdek, dan moeten ze de wegbeheerder aanklagen."

'Fietsersbond: stap naar de rechter met klachten'

'Er wordt te weinig gedaan met de klachten' © BELGA

"Laat eerst een proces-­verbaal opstellen en vraag aan de wegbeheerder of je een schadevergoeding kan krijgen", aldus de Fietsersbond die de oproep lanceert in de kranten van Mediahuis.

In de eerste tien maanden van dit jaar kwamen via een speciaal meldpunt van de Vlaamse overheid al 3.317 klachten binnen over slecht onderhouden fietspaden. Dat zijn er de helft meer dan in heel 2012. De Vlaamse fietser klaagt vooral over putten in het wegdek en slechte verlichting.

Vorige week maakte het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) nog de nieuwe ongevallencijfers bekend en voor fietsers zijn die alarmerend. Elke dag gebeuren 25 fietsongevallen, elke week valt een dode in het verkeer. Volgens de Fietsersbond gebeurt te weinig met de klachten die Vlamingen indienen bij het Meldpunt Fietspaden.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners