FDF drijft conflict met MR op de spits

19/09/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Het FDF woont het partijbureau met de MR niet bij en lijkt zo het conflict met de kartelpartner op de spits te willen drijven.

Het FDF is niet aanwezig op het partijbureau van moederpartij MR. De partij wil zo de "liberale vleugel van MR" toelaten een "interne discussie te houden over de relaties met het FDF", luidt het.

Sinds MR-voorzitter Charles Michel aan de onderhandelingstafel van formateur Elio Di Rupo samen met de andere partijvoorzitters een akkoord over Brussel-Halle-Vilvoorde gesloten heeft, staan de relaties tussen MR en FDF op scherp. Zo opperde Maingain donderdagavond de stopzetting van de samenwerking met MR indien voorzitter Charles Michel niet opnieuw de uitbreiding van Brussel op tafel legt als tegengewicht voor de BHV-splitsing.

Bezinning

Zondag zei Maingain dat hij MR nog wat bezinningstijd wilde geven. "Om de liberale vleugel van MR toe te laten een interne discussie over de relaties met het FDF te houden, signaleert Olivier Maingain, voorzitter van de Fédéralistes Démocrates Francophones, dat de vertegenwoordigers van het FDF afzien van deelname aan het bureau en de raad van de MR van maandag 19 september 2011", luidt de integrale mededeling. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners